İnstagram Hesabı Satın Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

İnstagram Hesabı Satın Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

İnstagram Hesabı Satın Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

İnstagram hesabı satın alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus bot takipçi olup olmamasıdır. Bot takipçi yazılım ile elde edilir ve aslında gerçekte var olamaya sayfaların profillerini içerir. Bu yüzden instagram hesabı satın al seçeneğini kullanmadan önce sayfanın takipçilerinden bir kaçının hesabına ulaşmaya çalışılmalıdır. Birçoğunda ‘böyle bir kullanıcı bulunmuyor’ yazısı çıktığı takdirde bu hesap genellikle bot takipçi kullanılarak oluşturulmuş demektir.

Ayrıca hesabı satın almadan önce gerçek hesap sahibi olan kişinin öğlen saatlerinde bir paylaşım yapmasını isteyin. Eğer kişinin yaptığı paylaşıma takipçi sayısında az bir beğeni geliyor ise yine sayfada bot takipçi var demektir. Ancak öğlen saatlerinde yapılan bir paylaşım için toplu halde bir beğeni ve paylaşım gelmiş ise bu seferde sayfa sahibi SMM panel kullanıcı olabilir. Ancak öğlen saatlerinde yapılan bir paylaşım akşam saatlerine doğru azar azar sonrasında ise büyük oranlarda beğeni alıyor ise bu sayfada organik takipçi var demektir.

 

İnstagram Hesabı Satın Almadan Önce Düşünülmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle instagram hesabını satın almadan önce takipçi kontrolü yapmalısınız. Sayfa takipçi kontrolünden başarı ile çıktığında ise sayfanın size uygun olup olmadığına ya da sizin istediğiniz sayfaya dönüştürülmeye uygun olup olmadığına bakmalısınız. Aksi takdirde instagram hesabı satın al özelliği ile satın aldığınız sayfa sizin ilgi alanlarınız ile uzaktan yakından alakası olmayan bir sayfa olacaktır ve onu yönetmeniz çok zor olacaktır. Ayrıca sayfanın sahip olduğu organik takipçilerinde birer birer takibi bırakmalarına neden olacaktır.

 

İnstagram hesabı satın al işlemi için ayrıca uzaktan satın alma işlemi gerçekleştirmek biraz tehlikeli olabilir. Bu yüzden güvenilir siteleri kullamakta fayda var. Sitelerin kara listelerinde yer alan isimlerin satış yapması yasaklıdır. Ancak güvenilir satıcı olarak işaretlenmiş olanlardan alışveriş yapmak dolandırılma ihtimalini en aza indirecektir.

 

İnstagram Hesabı Satın Alındıktan Sonra Sayfa Nasıl Yönetilmelidir?

Öncelikle organik takipçisi bol bir sayfa satın almışsanız sayfanın konusu değiştirmemelisiniz. En çok beğeni almış içerik ve görselleri işaretleyerek onları yeniden yayınlamalı ve bunlar üzerinden bir aktif kullanıcılık gerçekleştirerek daha fazla takipçi kazanımı sağlamalısınız. Ayrıca hesabınızı reklam verme seçeneğine açık hale getirerek yavaş yavaş fenomen sayfa yolunda ilerlemelisiniz. Üstelik inceleyerek aldığınız sayfayı yeni içerikler ile zenginleştirmelisiniz. Ancak takipçisi bol olan bu hesabı kullanarak yeni sosyal medya hesapları açmak istiyorsanız diğer hesaplarınızın reklamlarını buralarda yapabilirsiniz. Böylece instagram hesabı satın al özelliği ile diğer sosyal medya hesaplarına para vermeden organik bir takipçi ağı oluşturabilirsiniz.

 

İnstagram hesabı satın al özelliği ile aktif etmek istediğiniz diğer sosyal medya hesaplarının da aynı içeriğe yakın olmalarına özen göstermelisiniz. Örneğin hedef kitlesinin 15-18 yaş arası ergenlerin olduğu bir sayfada reklam yapacağınız diğer sosyal medya hesabı da yine bu kitleye hitap etmelidir. Aynı şekilde benzer konu başlıkları ya da birbirini tamamlayacak olan konu başlıklarına özen gösterilmelidir.

 

Sonuç olarak instagram hesabı satın al özelliği kullanılarak elde edilen sayfalar doğru yönetildikleri takdirde sayfanın sahibine iyi bir reklam geliri getirebilir ve satın alınma maliyetinin rahatlıkla çıkartabilir. Ancak satın alındıktan sonra doğru bir çalışma yapılmadığı takdirde ne kadar organik takipçi sayısı bol bir sayfa satın alınmış olsa da takipçiler hızla sayfayı terk etmeye başlayacaktır. Üstelik üst üste sayfanın şikayet yemesi bir süre sonra spam almasına neden olacaktır ve sayfa da paylaşım yapılamaz hale gelecektir.