Youtube Kanalı Satın Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Youtube Kanalı Satın Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Youtube Kanalı Satın Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Youtube kanalı satın alırken öncelikle abone sayısı ile video izlenme sayısı ve beğeni arasındaki doğru orantıya bakılması gerekir. Bir kanalın abone sayısı ne kadar fazla ise paylaşılan içeriğin izlenme sayısı ve beğenilme sayısı da o kadar fazla olur. Ancak youtube kanalı satın al özelliğini kullanırken abone sayısı binlerin üzerinde olan ancak izlenme ve beğeni sayısı ile 100 küsürleri geçmemiş bir hesap ile karşılaşıldığında bu hesap üzerin bot abone oluşturulduğunun farkına varılmalıdır.

 

Aynı şekilde youtube kanalı satın almadan önce kanalın konusunun ne olduğuna, dilinin ne olduğuna, ne kadar içerik paylaşıldığına dikkat edilmelidir. Tüm bunlara ek olarak youtube kanalı satın alırken video sürelerinin uzunluğuna da bakmakta fayda var. 15 dakikanın altında çekimi gerçekleştirilen video var ise bu demektir ki kanla 15 dakikadan daha uzun videolar paylaşamıyor. Ancak daha uzun videolar var ise kanalın video çekim süresi ve paylaşım süresi uzun demektir.

 

Youtube Kanalı Satın Alırken Bot Abone Haricinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

 

Kanalı satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kanalın daha önce ihlal alıp almadığıdır. Eğer kanal içerik paylaşımlarından dolayı ihlal almış ise bu satın alacağınız kanalın youtube tarafından olumsuz olarak işaretlendiği anlamına gelmektedir. Bu yüzden yapacağınız her paylaşım sıkı bir denetimden geçmeden paylaşılmaz. Ayrıca youtube kanalı satın alırken içeriklerin neler olduğuna da bakmanızda fayda var. Aksi takdirde siyasi içeriklerin olduğu ya da sizin yönetemeyeceğiniz içeriklerin olduğu bir kanal satın almış olabilirsiniz.

 

Youtube kanalı satın alırken aynı zaman da para kazanma onayının açık olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde çekmiş olduğunuz videolar üzerinden para kazanamazsınız ve vermiş olduğunuz para boşa gidebilir. Kanalın aynı zamanda telefon onayı olup olmadığına da bakmanızda fayda var. Örneğin satın aldığınız kanal sadece masaüstü bilgisayarlar üzerinde açılabilir. Bu da sizin her platform üzerinden izlenme, abone oluşturma ve beğeni alma seçeneğinizi elinizden alır ve daha az gelir elde etmenize neden olur. Ancak telefon üzerinden ulaşılabilir olması youtube kanalı seçeneğinize her platform üzerinden para getirecektir.

 

Youtube Kanalı Satın Alındıktan Sonra Nasıl Para Kazanılır?

Öncelikle satın aldığınız kanala uygun videolar oluşturmaya devam etmeniz gerekir. Aksi takdirde kanal içerisinde ciddi bir içerik değişikliğine gitmeniz size abone kaybettirecektir. Örneğin bir arabesk kanalı satın alarak bilimsel içeriklerin paylaşıldığı bir kanala çevirmeniz sizin ölü yatırım yapmanıza neden olur. Kanalı izleyen kitleyi elinizde tutmasını bilmelisiniz. Youtube kanalı ile satın aldığınız kanalın en çok izlenme ve beğeni alan videolarını analiz ederek benzer içerikleri üreterek ve kanalınızda yayınlayarak abone ve izlenme sayısını artırabilirsiniz. Çünkü kanal üzerinden para kazanmanın yolu abone oluşturmak ve belli limitlerdeki izlenme beğeni oranlarını yakalamaktır.

 

Youtube kanalı üzerinden yapmış olduğunuzun hizmetin tanıtımını yaparak para kazanmak istediğinizde ise sunduğunuz hizmeti tanıtan videolar çekmeniz gerekmektedir. Örneğin siz bir matematik öğretmeni olarak konu anlatabilir ya da soru çözümü yaparak videoların tıklanma ve izlenme sayısını artırabilirsiniz. Sonuç olarak youtube kanalı üzerinden para kazanmak istediğiniz takdirde sayfanızı aktif tutmalısınız ve sürekli olarak içerik paylaşımı yapmalısınız. Aynı zamanda da satın aldığınız kanalı adsense reklamları ile destekleyerek daha fazla abone bulabilir ve gelirinizi artırabilirsiniz. Tüm bunlar için ise bot hesaplardan uzak durarak organik abone sayısı bulmalısınız ve bunlara bağlı olarak organik beğeni ve izlenme elde etmelisiniz.